De leiding van de waterwelpen

De leiding van de waterwelpen bestaat nu uit Tim, Thian en Jolijn. In het zomerseizoen zeilen zij met de kinderen verdeeld over de boten, in het winterseizoen begeleiden zij de kinderen in allerlei activiteiten.

Thian
Hoi, ik ben Thian en ik ben waterwelpenleiding! In september 2011 ben ik als 12-jarige verkenner begonnen bij Kon-Tiki, waar ik met veel plezier heb leren zeilen. Ook heb ik als boots (oudste verkenner) ontdekt dat ik zowel het zeilen als het zeilles geven erg leuk vind. Daarom besloot ik een zeilinstructeur-cursus (ZI2) te volgen. Met mijn ZI2 diploma ben ik CWO 2 instructeur geworden bij Kon-Tiki. Een ochtendje zeilles geven vond ik niet genoeg. Ik ontdekte dat ik leiding zijn erg leuk vond en ben daarom nu sinds september 2018 trots waterwelpenleiding! Ik vind het leuk om samen met de waterwelpen een zaterdag op of rond het water te zijn en ze te zien groeien tot echte zeilers! De waterwelpen is een leuke speltak waar kinderen met veel plezier en spel leren zeilen. Het geeft veel voldoening om de waterwelpen elke week te zien groeien en niks is zo leuk als het moment dat je de touwtjes (letterlijk) uit handen kunt geven en ziet dat de waterwelpen samen de boot kunnen besturen!

Jolijn
Hoi ik ben Jolijn. Ik ben sinds 2009 lid van Kon-Tiki. Ik ben zelf begonnen als waterwelp en ik heb het door de jaren heen altijd ontzettend naar mijn zin gehad. Sinds 2018 ben ik waterwelpenleiding geworden. Ik heb voor de waterwelpen gekozen omdat de kinderen daar in één jaar de basistechnieken van het zeilen leren. Zelf vond ik het erg leuk om te leren zeilen en ik vind het gaaf om dat nu door te geven aan de nieuwe generatie Kontikianen. In één jaar leren de kinderen ontzettend veel, en het is een leuke uitdaging om ze in die tijd klaar te stomen voor de verkenners!