Het programma van de welpen

De welpen is de speltak voor jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar. Ze komen in principe iedere zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur bij elkaar. Zo af en toe worden de tijden aangepast voor een speciale opkomst als de vossenjacht, zwemwedstrijden of een bezoekje aan het dierenasiel!

image

Het doel van een opkomst is een gezellige ochtend met elkaar te hebben. Iedere week wordt er geprobeerd om gevarieerde en leuke opkomst neer te zetten. Als het even mogelijk is, gaan we graag naar buiten. Bij slecht weer hebben we de beschikking over een groot lokaal onder de Schoterburg waar we activiteiten kunnen doen. De welpen werken met het thema ‘jungle’, dat gebaseerd is op het verhaal van Jungle Book. Iedere week gaan zij samen met Mowgli en Shanti op avontuur.

Maar wat doen we dan?

Welpen 2

Als we met mooi weer naar buiten gaan, doen wij hier verschillende spelletjes als tikkertje, slagbal, levend ganzenbord en nog veel meer! Zo nu en dan gaan wij ook varen met de kagenaar Baloe’ of met een van de zeilboten. Bij slechter weer hebben wij ook nog een groot aanbod aan binnen activiteiten. Omdat wij een grote ruimte tot onze beschikking hebben, kunnen we binnen ook veel spellen spelen. Een favoriete zijn de spellen van het tv-programma de Lama’s, maar er zijn ook dweilhockey en trefbal zijn populair. Verder gaan we ook aan de slag met creatievere dingen als schilderen en knutselen.

Op kamp met de welpen

De welpen hebben ieder seizoen meerdere keren de mogelijkheid om te gaan op kamp. Vlak voor de kerst hebben wij met de hele club het jaarlijkse kerstkampweekend. De kinderen lopen een hike langs verschillende posten waar ze spelletjes doen of raadsels moeten oplossen.

Ook organiseren we ieder jaar een kleinkamp. Tijdens dit kamp blijven de kinderen een nachtje slapen op de club.

Aan het einde van het seizoen hebben wij zomerkamp. Dit kamp valt meestal in de eerste week van de zomervakantie. Ieder zomerkamp heeft een nieuw thema en aan de hand van dit thema doen de welpen de hele week allerlei leuke activiteiten!

Meer informatie

Welpen 4Meer foto’s & video’s kun je vinden op onze facebook: www.facebook.nl/welpenkontiki, waar wij bijna iedere week verslag doen van onze opkomsten.

Als je nog vragen hebt of als je een keertje wil komen kijken, dan kun je ons een mailtje sturen. Klik hier om ons een berichtje te sturen!