Het programma van de welpen

Wie, wat waar?

De welpen van Scouting Kon-Tiki zijn voor jongens en meisjes tussen de 7 en 10 jaar oud. Wij draaien iedere zaterdag tussen 11 – 13 uur aan de Schokkerkade 1 in Haarlem. Ons welpenhok bevindt zich onder de Schoterburg.

Wat doen we bij de welpen?

Tijdens de reguliere opkomsten is er van alles te doen. We hebben een uitgebreid aanbod aan binnen- en buitenactiviteiten. Er is veel afwisseling tussen sport- en spelactiviteiten, samenwerken en nieuwe dingen leren! Je kunt ook insignes behalen: hierbij leer je bijvoorbeeld knopen, EHBO of maak je alvast kennis met de boten van Kon-Tiki als we een rondje gaan varen. We gaan ook regelmatig op stap naar locaties in de buurt of doen we mee aan zwemwedstrijden, een vossenjacht en zeilwedstrijden (de Kon-Tiki cup)!

 

 

 

 

 

Kampen

Ieder jaar gaan we tijdens de eerste week van de zomervakantie (regio Noord) op zomerkamp. Ons zomerkamp is 5 dagen lang (maandag t/m vrijdag) in een clubhuis van een andere scoutinggroep in Nederland. Zomerkamp is een van de hoogtepunten van het scoutingseizoen en zit ieder jaar weer propvol met leuke activiteiten: uitjes naar gave activiteiten in de buurt, kampvuren, een bonte avond, veel spelletjes en natuurlijk ook lekker laat opblijven en veel gezelligheid! Voor veel kinderen is zomerkamp een nieuwe ervaring, maar dat neemt het plezier niet weg: in het nieuwe seizoen wordt er altijd nog lang nagepraat over het kamp en worden de leuke herinneringen teruggehaald!

Naast zomerkamp gaan we ieder jaar ook met heel Kon-Tiki op kerstkamp. Dit kamp is van zaterdag op zondag en begint met een speurtocht naar de kamplocatie. Op de kamplocatie is er veel gezelligheid met alle leden van de groep.

Meer informatie

Welpen 4Meer foto’s & video’s kun je vinden op onze facebook: www.facebook.nl/welpenkontiki, waar wij bijna iedere week verslag doen van onze opkomsten.

Als je nog vragen hebt of als je een keertje wil komen kijken, dan kun je ons een mailtje sturen. Klik hier om ons een berichtje te sturen!