Het programma van de zeeverkenners

Zeeverkenners 2In het vaarseizoen (april t/m oktober) zijn we vrijwel elke zaterdag aan het zeilen en hebben we diverse spellen op het water. Tijdens het vaarseizoen is er voldoende ruimte in de programma’s om iedereen te leren zeilen.

 

 

Zeeverkenners 3In het winterseizoen houden we onderhoud aan de bootjes en houden we diverse programma’s op het land, zoals bijvoorbeeld het maken van een katapult….

Kampen

Elk jaar hebben een aantal kampen. Het zomerkamp is altijd in de eerste week van de (basisschool) zomervakantie. Tijdens het weekeinde van Hemelvaart gaan we altijd naar Kaagcup, waar zeilwedstrijden gehouden worden. In de winter hebben we altijd met de gehele groep een kerstweekend welke in het weekeinde 2 weken voor kerst gehouden wordt. Verder hebben we nog kleine kampen die meestal een weekend duren.

Zeilen

Bij de zeeverkenners leert iedereen zeilen en is er voldoende mogelijkheid om de zeildiploma’s CWO 2 en 3 te halen. Dit zijn landelijk erkende zeildiploma’s. De cursussen worden door interne instructeurs gegeven en de examens worden door externe examinatoren afgenomen.

Wedstrijden

Zeeverkenners 4Elk jaar doen we met diverse wedstrijden mee. Met Hemelvaart gaan we met zijn allen naar de Kagerplassen om daar mee te zeilen en te strijden om de Kaagcup.

Het eerste weekeinde van juni zijn er altijd regionale zeilwedstrijden op de Mooie Nel, waarbij we de afgelopen jaren altijd goed op hebben gepresteerd.

Bij winst van de wedstrijden op de Mooie Nel gaan we met de winnaars in september naar de landelijke scouting zeilwedstrijden. Hier varen we tegen de winnaars van andere regio’s uit het land.

In het najaar nemen we altijd deel aan de roeiwedstrijden, die gehouden worden tussen de Kon-Tiki en de Dorus/Doortje Rijkers in het centrum.