Belangrijkste punten van de ALV

Op 14 april vond de ALV plaats waarbij verslag is gedaan over 2017. We stonden allereerst stil bij het overlijden van Ton Mesman op 19 feb, Ghislaine Coeckelbergh op 1 november 2017 en Ingrid Belien op 22 februari 2018. We missen deze bestuurders die zo veel voor Kon-Tiki betekenden.

Terugblik:

2017 was een jaar waarin het ledental zich positief ontwikkelde. Met name bij de welpen. Het jubileum was zeer geslaagd en de leden van de jubileumcommissie, Niek T, Darryl, Greet en Tim, zijn met de Tiki-Trofee in het zonnetje gezet. De 2e trofee ging naar Niels Bruin. Niels besteedde ieder vrij uurtje aan de renovatie van de sleepboot Thor.H.

Bestuurswisselingen:

Door het overlijden van Ton en Ghislaine zijn vacante vacatures ontstaan. Gina Holla heeft deze leemte tot en met de ALV ingevuld en inmiddels de activiteiten overdragen aan Marc en Niek R. Niet wenselijk, omdat zij de voorzittersrol vervullen. Marc is in 2017 ad-interim aangetreden als voorzitter van de Stichting Scouting Kon-Tiki en werd unaniem gekozen voor een periode van 3 jaar en neemt het over van Niek R.

Gebruik middelen voor niet-Scouting activiteiten (NSA) :

Met als doel meer inkomsten en goodwill te genereren om onze middelen in stand te houden, willen we boten en gebouwen ter beschikking stellen aan derden. De StScKT heeft voor het gebruik van NSA een beslisboom gepresenteerd aan de ALV. Een proces om bij ‘verhuur’ risico’s en verantwoordelijkheden goed te borgen.

Jan Willem van de Oever Lid in de Orde van Oranje Nassau

Onze Jan Willem is 26 april in het Gemeentehuis van Bloemendaal gedecoreerd voor zijn vrijwilligers werk voor de Hervormde Kerk Bennebroek en zijn Scoutingactiviteiten bij Kon-Tiki en de Regio. JW is sinds 1974 actief lid. Hierna ontwikkelde hij zich als leider, gaf hij vol passie zeilles en zat hij in commissies. Tegenwoordig organiseert hij het maandelijks leidingoverleg en vertegenwoordigt hij Kon-Tiki bij regio- en landelijke vergaderingen. Wij zijn uiteraard trots op hem en willen in juli op dit heugelijke feit 14 juli een toast uitbrengen. Meer weten?