Onze groep

Scouting Kon-Tiki bestaat al ruim 70 jaar aan de Schokkerkade 1 in Haarlem-Noord. Met verschillende speltakken zeilen wij van april tot november op het Spaarne, de Mooie Nel en andere plassen en meren in de omgeving van Haarlem. In de winterperiode worden activiteiten aan land georganiseerd.

Kon-Tiki bestaat uit een vereniging en een beheerstichting. De vereniging maakt onderdeel uit van de landelijke vereniging scouting. Kon-Tiki is zoals dat heet een waterscouting groep, waarvan onze jongste leden de welpen nog niet op het water te vinden zijn.

Alle (jeugd)leden zijn lid van de vereniging Kon-Tiki. De vereniging wordt geleid door de groepsraad, van waaruit een dagelijks bestuur wordt gekozen. In de groepsraad zit alle leiding en het dagelijks bestuur.

De vereniging is verdeeld in de volgende speltakken: welpen, waterwelpen, zeeverkenners, wilde vaart en loodsen. Deze speltakken zijn leeftijd gebonden en worden ieder door een eigen leidingteam geleid. Ieder leidingteam heeft een teamleider, die de contactpersoon is voor deze speltak.