Splash 2015

Op zaterdag 7 november vindt, voor de drieëntwintigste keer, de Splash plaats. De Splash zijn de jaarlijkse Scouting zwemwedstrijden in het Boerhaavebad aan de Kadijklaan 1 in Haarlem zuid, waarbij de diverse Scoutinggroepen uit Haarlem tegen elkaar strijden. Alle leeftijdscategorieën doen aan deze wedstrijden mee, van welpen tot en met de (bege)leiding.


Iedere ploeg van 5 of 6 scouts zwemt twee keer een estafetterace van 10 minuten. De totale afstand, die in deze twintig minuten wordt gezwommen, is bepalend voor de plaats in het eindklassement. De teams zijn ingedeeld in leeftijdscategorieën en de aanvang en eindtijden voor de diverse leeftijdscategorieën zijn dan ook verschillend. Let op: Er wordt dus niet gezwommen per speltak, aangezien de leeftijdsopbouw hiervan bij de diverse groepen verschilt. Kijk goed in welk team je zwemt. Mocht er twijfel bestaan over bij welke leeftijdscategorie iemand hoort, vraag het dan na bij de (bege)leiding.

De tijden zijn als volgt:

Leeftijd Aanwezig Start Eindtijd
7-8-9 jaar 10:00 11:22 ±13:00
10-11-12 jaar 12:30 13:10 ±16:15
13-14-15 jaar 15:45 16:15 ±18:45
16-17-18 jaar 18:30 19:00 ±20:15
17+ (bege)leiding 19:45 20:15 ±22:00

Het is van groot belang dat iedereen op tijd aanwezig is. Dit omdat teams met minder dan 5 deelnemers niet mogen zwemmen. Afmelden voor de wedstrijd moet dan ook zo lang mogelijk van tevoren worden gedaan, zodat er naar een oplossing kan worden gezocht. Bij uitvallers op het laatste moment moet dit ook worden doorgegeven aan de leiding.

Wij vragen aan de ouders van de jongere scouts om duidelijke afspraken te maken met uw kind over het tijdstip waarop hij/zij wordt opgehaald. Natuurlijk bestaat er ook de mogelijkheid om de verrichtingen van uw kind te volgen vanaf het balkon.

Alle scouts moeten zwemkleding, een handdoek en een T-shirt,  meenemen. Neem ook een tas mee waarin je je kleren kan opbergen. Deze mogen niet in de kleedkamer blijven, maar worden centraal opgehangen Daarnaast adviseren wij iets te eten en te drinken mee te geven.. Omdat het op deze dag in het zwembad erg druk en hectisch is, is het niet ondenkbaar dat er mensen rondlopen die het niet zo nauw nemen met andermans eigendommen. Wij raden dan ook aan geen dure spullen of kleding mee te nemen en ervoor te zorgen dat de spullen goed gemerkt zijn.