Zeeverkenners

De Zeeverkenners is een jonge groep met jongens en meisjes van 11 tot en met 15 jaar. Zij draaien elke zaterdagmiddag programma van 13.30 tot 18.00 uur (in de winterperiode tot 17.00 uur).

Programma

De Zeeverkenners hebben de beschikking over hun eigen clubgebouw ‘De Goede Reede’. Bij de zeeverkenners draait het vooral om het zeilen. Het zeilen gebeurd in groepjes van ongeveer 6 personen (een bak). Ze leren zeilen en roeien en houden competitieve spellen op het water tegen de andere bakken. Ze kunnen hun vaardigheden laten zien op de jaarlijks terugkerende wedstrijden waar we aan deelnemen. Elke bak vaart in een eigen lelievlet, een onzinkbaar, stalen zeil- en roei- boot. Aan het hoofd van een bak staat de bootsman, de meest ervaren verkenner. Behalve op zaterdagen bestaat de mogelijkheid ook op andere dagen vrij te zeilen onder begeleiding van iemand met voldoende zeilervaring. In de winter vindt het onderhoud aan de boten plaats. Dit wordt afgewisseld met een variatie van sport en spel op verschillende locaties zoals het bos, de polder en de stad.

Kampen

In de eerste week van de zomervakantie wordt een zomerkamp georganiseerd van een week. Met de zeilboten, de sleper en de Vertrouwen wordt een plek aan het water ergens in Nederland gezocht. Naast het zomerkamp organiseren we ook kleinkampen. Dit zijn kleine thema weekenden waarin we bijvoorbeeld “rondje Haarlem” gaan varen of kampvuren gaan maken op het Naaldenveld.

 

Een keer meedoen?

Wil je een keer meedoen en ook avonturen beleven? Op zaterdagmiddag vanaf 13:30 tuigen de verkenners de bootjes op. Neem dan even contact op met de leiding als je ook het ruime sop wilt ervaren!

Contact

Neem contact op met de verkennerleiding door onderstaand formulier.