Kon-Tiki Opruimdag 2024!

Zoals bij veel waterscoutinggroepen het geval is, heeft onze groep ook een grote vloot met veel technische componenten. Reparatie en vervanging van onderdelen vergt het hebben van gereedschappen en reservedelen. Door de jaren heen is deze verzameling gegroeid en is de laatste jaren door een structureel tekort aan vrijwilligers een wildgroei aan dit soort spullen ontstaan. Het is daarom dat wij willen ‘ontspullen’ en hiermee meer ruimte bieden aan activiteiten voor onze jeugdleden of het spelmateriaal dat hier daadwerkelijk aan bijdraagt.

Op zaterdag 16 maart organiseren wij daarom ook de eerste Kon-Tiki Opruimdag. Als het ware een grote voorjaarsschoonmaak om fris het nieuwe zeilseizoen in te gaan. Met onze vaste groep vrijwilligers en mensen die hier interesse in hebben willen wij het ponton, onze opslag onder de brug en de loods naast het wachtschip grotendeels opruimen. We maken een schifting tussen wat nodig is en wat niet, en de ongewenste spullen moeten dan op de juiste wijze afgevoerd worden.

Dit houdt in dat we:

  • Beoordelen of spullen in de nabije toekomst (<3 jaar) benodigd zijn
  • Nagaan of spullen die wij niet langer gebruiken bij kringloopwinkels gewenst zijn
  • Afval afvoeren naar de milieustraat
  • Oud metaal afvoeren of laten ophalen

Heb je tijd en zin om onze vereniging te helpen? Meld je dan aan via nldoet@kon-tiki.nl! Uiteraard zorgen wij voor koffie, lunch en sluiten we gezamenlijk af met een hapje en drankje. Heb je de beschikking over een auto met trekhaak en/of een aanhanger? Dat is fantastisch, want alleen dan kunnen we grote stappen zetten in onze opruimdag.

Tijden: 10:30 – 17:00
Locatie: Schokkerkade 1, Haarlem
Contact: nldoet@kon-tiki.nl