In Memoriam

Wil Bloemendaal

Vrijdag 29 maart jl. is Wil Bloemendaal op 90-jarige leeftijd overleden. Wil was jarenlang vrijwilliger bij onze groep en bekleedde gedurende deze tijd meerdere functies zoals Akela, ere-Akela, Grijsbroer en bestuurslid. Voor haar vrijwilligersactiviteiten ontving zij een Koninklijke Onderscheiding. De laatste jaren liet ze het reilen en zeilen van Kon-Tiki over aan de jongere generatie maar was ze nog wel nauw betrokken bij de groep.

Naast dat velen Wil Bloemendaal zullen herinneren als Akela van haar Pieter Maritz Welpenhorde, stond ze ook bekend om het inzamelen van oude kranten. Van de opbrengst hiervan konden de welpen op het zomerkamp iets extra’s doen. Ook heeft zij jarenlang de blauwe dassen met gele rand verzorgd. Vele welpen zijn hun Kon-Tiki loopbaan begonnen met een das die Wil gemaakt had.

Wil hield van tradities, scoutinggebruiken en van het scouting uniform. Veel tradities zijn gemoderniseerd of verdwenen, maar ‘haar’ das is bij ons in ere gebleven. Laten wij onze das dragen als herinnering aan haar toewijding aan onze groep. Voor Wil is het einde spoor, maar het “spoorzoeken” zullen wij voortzetten.

Bedankt Wil, voor alles wat je voor onze groep hebt betekend.

En voor de laatste keer onze welpengroet: Een goede jacht!

De uitvaart heeft vrijdag 5 april plaatsgevonden in de Oude Kerk op het Wilhelminaplein in Heemstede. Gerard van Dijk en Niek Rozemeijer hebben hier namens onze groep een dankwoord uitgesproken.