Zeeverkenners

De Zeeverkenners is een jonge groep met jongens en meisjes van 11 tot en met 16 jaar. Zij draaien elke zaterdagmiddag programma van 13.30 tot ca. 17.00 uur (in de zomer tot ca. 18.00 uur).

Zeeverkenners 1De Zeeverkenners hebben de beschikking over hun eigen clubgebouw ‘De Goede Reede’. Bij de zeeverkenners draait het vooral om het zeilen. Het zeilen gebeurd in groepjes van ongeveer 6 personen (een bak). Ze leren zeilen en roeien en houden competitieve spellen op het water tegen de andere bakken. Ze kunnen hun vaardigheden laten zien op de jaarlijks terugkerende wedstrijden waar we aan deelnemen.

Elke bak vaart in een eigen lelievlet, een onzinkbaar, stalen zeil- en roei- boot. Aan het hoofd van een bak staat de bootsman, de meest ervaren verkenner. Behalve op zaterdagen bestaat de mogelijkheid ook op andere dagen vrij te zeilen onder begeleiding van iemand met voldoende zeilervaring.

In de winter vindt het onderhoud aan de boten plaats. Dit wordt afgewisseld met een variatie van sport en spel op verschillende locaties zoals het bos, de polder en de stad.

In de eerste week van de zomervakantie wordt een zomerkamp georganiseerd van een week. Met de zeilboten, de sleper en de Vertrouwen wordt een plek aan het water ergens in Nederland gezocht. Naast het zomerkamp organiseren we ook kleinkampen. Dit zijn kleine thema weekenden waarin we bijvoorbeeld “rondje Haarlem” gaan varen of kampvuren gaan maken op het Naaldenveld.

Lijkt het je leuk om een keer een middagje mee te draaien? Neem dan even contact op met de leiding.

Facebook

Volg ons ook op Facebook!

[efb_likebox fanpage_url=”VerkennersKonTiki” box_width=”100%” box_height=”100″ locale=”nl_NL” responsive=”1″ show_faces=”0″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”1″ hide_cta=”0″ ]